DER STÅR “ELSKET OG SAVNET”, FOR DET ER JO DÉT, HUN ER

Birgitte Østergaard Nielsen besøger ofte sin mors gravsted. Det er fint at have et særligt sted, hvor jeg kan mindes hende, siger hun.
Birgitte Østergaard Nielsen er begejstret for den service, som hun og familien fik hos Stenhuggeren Aalborg.

Birgitte Østergaard Nielsen besøger sin mors gravsted flere gange om ugen.

”Gravstedet er et godt sted at mindes hende,” siger hun.

Hendes mor Aase døde efter flere års kræftsygdom den 4. maj 2020. Hun blev 77 år. I dag er hun bisat under en flot gravsten på en rigtig fin plads på Centralkirkegården i Nørresundby.

”Jeg bor i nærheden og kigger tit forbi. Jeg føler lidt, at hun stadigvæk er her, når jeg kommer herop og ser hendes navn på gravstenen,” siger hun.

Den rigtige beslutning

Egentlig var det ikke moderens oprindelige ønske, at hun skulle have i sit eget gravsted. Hun ville ikke være til for meget besvær for familien, så derfor fortalte hun engang, at hun bare skulle ligge i de ukendtes grav.

Men det kunne datteren dog ikke gå med til.

”For mig er hun jo ikke ukendt, så vi gik en tur sammen på kirkegården og kikkede på de forskellige muligheder, og til sidst blev vi enige om, at hun skulle have et rigtigt gravsted. I dag kan jeg mærke, at det var den helt rigtige beslutning,” siger Birgitte Østergaard Nielsen.

”Både for min far og mig og mine søskende er det godt have et fint og hyggeligt sted, hvor vi kan besøge min mor og fortælle, at vi savner hende,” siger hun.

Hvis man kigger efter, kan man se en naturlig aftegning af et hjerte øverst til venstre på gravstenen. Det var en af grundende til, at familien faldt for netop denne sten.

Elsket og savnet

Hele familien var med til at vælge gravstenen.

”Vi har valgt en lidt speciel sten til min mors gravsted. En meget flot grøn sten, som glimter, når solen skinner på den. Min mor kunne godt lide sådan noget bling-bling, så stenen passer utrolig godt til hende,” siger Birgitte Østergaard Nielsen.

Øverst på stenet valgte familien at få indhugget et kors, et anker og et hjerte, som er symbolet for Tro, Håb og Kærlighed. Teksten under moderens navn og fødsels- og dødsdato gav sig selv.

”Der står selvfølgelig “Elsket og savnet”, for det er jo dét, hun er,” siger Birgitte Østergaard Nielsen.

Ole er bare så reel

Familien købte gravstenen hos stenhugger Ole Kristensen fra Stenhuggeren Aalborg.

”Jeg havde hørt, at Ole skulle være god og endda også billigere end andre stenhuggere, og det er helt rigtigt. Ole er bare så reel, og vi fik en utrolig god behandling. Jeg vil anbefale alle at købe gravsten hos Ole,” siger Birgitte Østergaard Nielsen.

Hun er meget begejstret for den service, familien fik hos Stenhuggeren Aalborg.

”Man kan godt mærke, at Ole er en rigtig stenhugger, der er dygtig til sit arbejde. Desuden var han genial til at hjælpe os og give os gode råd. Min mors gravsten blev lige præcis, som vi ønskede den. Jeg er meget tilfreds,” siger hun.

“Jeg vil anbefale alle at købe gravsten hos Ole.”

Birgitte Østergaard Nielsen